Fenomenul ,,marea demisie’’ si fluctuația din piața muncii a afectat majoritatea companiilor, mai ales în ultimii doi ani, iar recrutarea și retenția personalului devin tot mai dificile.

Piața muncii din industria de IT este printre cele mai ofertante pentru pentru viitorii angajați, totuși și aici procesul de recrutare este unul anevoios. Există o cerere de peste 20.000 de joburi pe an, în domeniu, ceea ce depășește oferta de 10.000 de noi specialiști, conform unui studiu realizat recent de ANIS. În plus, nu doar procesul de recrutare este provocator, ci și modalitatea de retenție a angajaților, în 2021 23% dintre angajații din sectorul de IT schimbându-și locul de muncă.

În ultimii ani, s-a observat că salariații din companii multinaționale aleg să lucreze pentru business-uri antreprenoriale. Cei mai mulți fac acest pas dacă viitorul angajator le oferă, pe de o parte, un mediu de lucru competitiv, cât și libertatea de a aduce plusvaloare în companie. Newton, companie românească de software și lider de piață în industria jocurilor de noroc, atrage și reține angajații printr-o cultură organizațională bazată pe creativitate, autonomie și inovație.

,,Recrutarea și retenția angajaților în domeniul IT este o provocare. Având în vedere că cererea este mai mare decât oferta, angajații și candidații au multiple opțiuni, de aceea există o competiție semnificativă între companii. Cu toate acestea, în ultimul an și jumătate am reușit să creștem echipa de programare cu 50% și ne propunem să menținem același ritm și în următorii 2 ani. În prezent, compania are deschiderea, cât și resursele necesare de a recruta constant oameni talentați, indiferent dacă avem sau nu poziții vacante în momentul respectiv’’, a spus Izabela Ujeniuc, HR Manager.

Industria jocurilor de noroc este în continuă creștere în ultimul deceniu și se poate observa o cerere tot mai mare din partea clienților. Prin urmare, este nevoie ca sectorul să țină pasul cu cele mai inovatoare soluții. Potrivit datelor Asociației Europene de Pariuri și Jocuri de Noroc, în anul 2020 România se afla pe locul cinci în topul țărilor europene privind cota de piața a jocurilor de noroc, cu 56,7%, în timp ce Suedia conducea clasamentul cu o cotă de piață de 66,2%.

În acest context, Newton rămâne relevant în piață cu o cotă de 45% din sectorul de software al industriei jocurilor de noroc, investind constant în dezvoltarea de noi tehnologii, în timp ce valorifică cea mai importantă resursă, cea umană.

,,Sectorul jocurilor de noroc se află într-o dezvoltare continuă, care se bazează pe cele mai noi tehnologii. Pentru a ține pasul cu piața și a inova constant industria avem nevoie de o echipă puternică, bine pregătită și motivată. Domeniul dezvoltării de software și inteligență artificială este unul extrem de competitiv, iar în procesele de recrutare concurăm cu multinaționale de top. Pentru a atrage și păstra oameni competenți care să contribuie la obiectivele noastre de business, am realizat un mediu de lucru profesionist și totodată prietenos. Pentru noi este important ca angajații să se simtă valorizați și să își poată implementa cu ușurință viziunea în dezvoltarea proiectelor. Cred că business-urile antreprenoriale pot concura cu marile companii oferindu-le angajaților încredere, libertate și o ierarhie cât mai flexibilă. Desigur, amintim aici și importanța beneficiilor extrasalariale aplicate nevoilor angajaților’’ a declarat Dragoș Buriu CEO Newton.

Prezentă de 10 ani pe piața din România, compania Newton furnizează o gamă largă de servicii partenerilor săi, de la dezvoltare de software la integrare hardware sau furnizarea de date pentru experiența clienților, încurajându-și permanent angajații să țină pasul cu cele mai noi trenduri de dezvoltare a tehnologiei.

Sursa foto: Newton.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri