Asociaţiile de jocuri de noroc solicită primului-ministru o dezbatere privind Proiectul de Ordonanţă privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi consecinţele acestuia, se menţionează într-un comunicat al Exprogame - Patronatul Organizatorilor, Producătorilor şi Exploatatorilor de jocuri de noroc şi al Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc (AOPJNR).

Totodată, reprezentanţii celor două asociaţii au precizat că "se delimitează de derapajele lui Sorin Constantinescu la adresa lui Marcel Ciolacu".

"Sorin Constantinescu nu este un reprezentant legitim al sectorului de slot-machine tradiţionale, denumit în mod peiorativ şi cu termenul de `păcănele`, iar asocierea persoanei sale cu reprezentarea acestui domeniu nu are nicio fundamentare! Sorin Constantinescu este asimilat în prezent drept un consultant apropiat marilor companii de jocuri de noroc la distanţă (online). (....) În aşteptarea Ordonanţei de Guvern de modificare a OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, revenim către domnul Marcel Ciolacu, Prim ministru al României şi către domnul Ioan-Marcel Boloş, Ministru al Finanţelor Publice cu rugămintea de a îngădui în aceste zile adevăraţilor reprezentanţi ai sectorului de jocuri de noroc tradiţionale de tip slot-machine o obiectivă şi cuvenită dezbatere privind Proiectul de Ordonanţă şi consecinţele acestuia, astfel cum le-am enunţat deja în comunicatul de presă al asociaţiilor noastre, precum şi în materialul mai amplu depus în atenţia Ministerului Finanţelor Publice şi al ONJN (Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, n.r.)", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii celor două asociaţii au menţionat, săptămâna trecută, într-un comunicat, că modificarea legislaţiei dedicate jocurilor de noroc ar putea elimina peste 250 dintre companiile de profil spre beneficiul operatorilor mari din domeniu, cu caracteristici de multinaţională.

Potrivit documentului, se urmăreşte eliminarea din piaţă a aparatelor electronice slot-machine cu risc limitat şi este vizată o nouă mărire a taxelor.

"În calitate de asociaţii de reprezentare profesională a sectorului de jocuri de noroc, dezvăluim pe această cale o situaţie de fapt care a evoluat în ultimele zile în spatele uşilor închise de la Ministerul Finanţelor (MF). Astfel, a trebuit să aflăm "pe surse" de existenţa unui Proiect de Ordonanţă de Guvern de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, vehiculat la nivelul MFP în faza de formulare, în loc să avem parte de transparenţa unei cuvenite consultări", au subliniat reprezentanţii celor două organizaţii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri