Omul de afaceri Mark Cuban nu e impresionat deocamdată de metaverse și consideră că cei care cumpără pământ și proprietăți în lumea virtuală fac ”cel mai prostesc lucru pe care l-a văzut vreodată”.

Declarațiile sale vin în contextul în care s-a creat o frenezie în jurul metaversului, o lume virtuală în care, pe baza unui avatar, vei putea interacționa cu ceilalți participanți, face cumpărături sau participa la concerte. Frenezia a fost accentuată și de decizia Facebook de a-și schimba numele grupului de companii în Meta și de a miza pe metavers, ceea ce a făcut investitorii să-și îndrepte atenția către platforme precum Sandbox și Decentraland pentru a cumpăra pământ virtual, considerând că este o investiție de viitor.

Mark Zuckerberg vrea ca Metaversul, lumea virtuală pe care o dezvoltă cu bani grei proveniți din operațiunile Instagram, Facebook și WhatsApp, să devină o perlă a coroanei în cadrul grupului Meta. Într-o discuție purtată de wall-street.ro cu Scott Galloway, expert digital, acesta consideră că planul lui Zuckerberg va fi un eșec. El nu este de acord cu definiția promovată de Mark Zuckerberg în ceea ce privește metaversul. Fondatorul Facebook consideră metaversul ca fiind un mediu virtual în care te transpui cu ajutorul realității virtuale, folosind ochelarii Oculus, un dispozitiv all-in-one de VR(Virtual Reality).

Concret, o lume 3D în care devii un avatar ce interacționează cu ceilalți utilizatori, transpuși și ei sub formă de avataruri, în diferite medii construite virtual. Poți avea un birou virtual în care te întâlnești cu colegii sau o sală de concerte unde te aduni cu prietenii pentru a asculta trupa preferată.

Galloway consideră că viziunea lui Mark Zuckerberg va da greș pentru că ”portalul” de conectare la metaversul său este unul greșit. Citește interviul integral AICI.

Vânzările de pământ în metavers sunt în scădere din noiembrie 2021, când au atins un vârf de 60 de milioane de dolari pe cele mai mari platforme precum Sandbox, Decentraland și Voxels.

Pe 6 august, volumul vânzărilor pe primele 5 platforme a fost doar de 150.000 de dolari, conform platformei WeMet, citată de Fortune.com. Prețul mediu pentru o parcelă digitală a scăzut cu 81%, de la 32.191 de dolari în noiembrie 2021, la 5.930 de dolari în prezent.

Sursa foto: naratrip2 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri