Utilizatorii platformei Instagram sunt avertizaţi de către specialiştii din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) asupra unei campanii rău intenţionate a hackerilor, ce transmit mesaje false prin sms-uri, e-mailuri şi social media.

"Atenţie la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei (...) Textul poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de reţeaua socială. Cu toate acestea, Instagram nu foloseşte această metodă pentru resetarea parolei şi nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru. Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin e-mailuri oficiale sau prin trimiterea unei notificări direct din aplicaţie. Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteţi autentificat în aplicaţia de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola", explică specialiştii DNSC.

În acest context, pe lista sfaturilor provenite din partea experţilor în securitatea cibernetică se află: evitarea accesării link-urilor din surse necunoscute, activarea autentificării cu doi factori (2FA) din setările Instagram, menţinerea unei soluţii de securitate instalată pe dispozitive. De asemenea, în cazul în care utilizatorii au căzut în capcană şi au pierdut accesul la cont, trebuie să se adreseze Centrului de Ajutor al Instagram pentru recuperarea acestuia.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri