Doar 6% dintre întreprinderile din România oferă formare profesională în domeniul TIC față de media europeană de 20%, conform studiului DESI 2022. Pentru a veni în sprijinul viitorilor specialiști în domeniu. În acest context, Huawei a lansat cea de-a noua ediție a programului Seeds for the Future, dedicat studenților pasionați de tehnologie.

Ediția din 2022 va avea loc în perioada 19-26 septembrie la București, iar programul a fost deschis tuturor studenților universitari pasionați de știință și tehnologie din România și Republica Moldova.

Ediția de anul acesta a fost concepută pentru a include mai multe subiecte relevante la nivel local, lectori universitari și ateliere practice pentru studenți. Conținutul a variat de la ateliere practice de robotică, până la cursuri de public speaking. În plus, noua serie de seminare locale le oferă studenților oportunitatea de a discuta direct cu experți în tendințe tehnologice, pentru a putea înțelege în profunzime cum poate fi aplicată o soluție tehnologică în scenarii din viața reală.

Programul ”Seeds for the Future”, dezvoltat de compania de tehnologie Huawei, a debutat în anul 2008 și se desfășoară în prezent în 126 de țări de pe toate continentele, inclusiv în România. Programul se adresează studenților și tinerilor absolvenți din domeniul TIC, iar scopul acestuia este de a identifica tinerele talente în domeniul tehnologic și de a contribui la formarea și dezvoltarea profesională a acestora.

În România, programul ”Seeds for the Future” se derulează din 2014, contribuind până acum la formarea a peste 300 de studenți pasionați de tehnologia informației și comunicațiilor. Programul reprezintă pentru studenții înscriși o oportunitate de a învăța și de a-și perfecționa atât abilitățile tehnice, cât și pe cele personale, având un rol important în debutul lor din punct de vedere profesional după absolvirea studiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri