Universitatea Româno-Americană (RAU) a lansat un curs prin care le permite studenților să se familiarizeze cu tehnologia Blockchain. Astfel, RAU se alătură altor universități de top precum Harvard, MIT și Oxford la acest capitol, cu intenția de a le oferi studenților o șansă în plus cu privire la pătrunderea în piața muncii.

În prezent, Blockchain-ul se află în topul celor mai căutate specializări la nivel mondial, alături de tehnologii precum Cloud Computing, Inteligenta Artificiala, Big Data, Machine Learning și Robotică. Specialiștii estimează că această industrie va genera peste 40 de milioane de noi locuri de muncă la nivel mondial, în următorii 8 ani.

Începând din anul 2022, studenții de la programul de studii universitare de masterat „Finanțe și Tehnologii Financiare”, din cadrul Facultății de Finanțe și Contabilitate, vor putea să participe la cursul „Blockchain și tehnologii financiare”, care va fi susținut de Ciprian Ciceu, businessman și profesor la BeTrader Academy, una din cele mai importante organizații de formare din domeniul FinTech din Europa.

Deoarece un număr important de platforme din domeniul FinTech, precum și anumite instituții publice Europene au început să adopte modelul Blockchain și mai ales aplicațiile descentralizate, cursul implementat de RAU își propune să faciliteze înțelegerea noțiunilor elementare, dar actuale, ale acestei tehnologii înfloritoare.

RAU încurajează punerea în practică a cunoștințelor dobândite pe parcursul cursului, prin solicitarea unei propuneri de proiect bazat pe o aplicație descentralizată care să ruleze pe Blockchain-ul Ethereum – un ecosistem flexibil și sigur, pe care sunt construite mii de criptomonede și colecții de NFT-uri.

Programul „Blockchain și tehnologii financiare” din cadrul RAU, este o disciplină opțională și de specialitate, care se derulează în primul semestru din anul I de studiu la masterat.

Cursul se întinde pe o durată de 56 de ore și va acoperi subiecte precum blocuri, tranzacții, minare, funcții hash, criptomonede, portofele, criptografie cu chei publice și private, algoritmi de consens (Proof of work, Proof of stake, Proof of space-time etc.). Absolvenții acestui curs vor știi să utilizeze una sau mai multe platforme de Blockchain și vor putea să proiecteze și să implementeze un smart contract.

Ciprian Ciceu, profesorul care susține cursul „Blockchain și tehnologii financiare”, se bucură de peste 20 de ani de experiență în antreprenoriat, management, planificare de afaceri, analiză financiară, inginerie software, operațiuni și analiză decizională.

Pasiunea sa pentru piețele financiare a debutat la o vârstă fragedă, iar după ce și-a finalizat cu succes studiile și a obținut un MBA în finanțe și management, Ciceu a început să profeseze ca trader independent pentru diverse companii și instituții.

În 2017, antreprenorul român s-a alăturat grupului BeTrader Academy din Belgia, după care a lansat o filială acreditată în România, care oferă cursuri de trading la cele mai înalte standarde internaționale. În următorii doi ani, s-a dedicat dezvoltării unor noi proiecte conexe în Europa de Est, Asia și în Statele Unite.

Sursa foto: Universitatea Romano-Americana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri