Monitoarele portabile și desktop PC-urile pot să nu pară o combinație viabilă. Una este menită să fie mereu în mișcare, celălalt exact invers. Dar monitoarele portabile pot aduce câteva beneficii importante pentru configurația dvs., cu care monitoarele standard nu pot concura.

Ce este un monitor portabil?

Sunt șanse să puteți analiza ce este un monitor portabil chiar după nume. Este un monitor portabil, nu mult mai mult. Cu toate acestea, monitoarele portabile au câteva caracteristici unice, diferite de cele ale afișajelor standard.

În primul rând, acestea sunt de obicei montate cu un trepied sau cu o altă formă de suport portabil. Acestea sunt integrate și nu ocupă la fel de mult spațiu ca suporturile foarte reglabile ale majorității monitoarelor de birou. În al doilea rând, multe dintre ele nu au nevoie de o priză de perete pentru a fi alimentate; acestea se pot baza doar pe alimentarea cu energie de la laptop, de la desktop PC sau chiar de la un telefon, dacă acesta este compatibil.

Aceasta este una dintre caracteristicile importante care face ca monitoare portabile să fie atât de bune pentru călătorii. Fără a fi nevoie de o priză de curent, acestea facilitează foarte mult configurarea unui spațiu de lucru mobil. Acesta este exact scopul pentru care sunt utilizate în general aceste monitoare portabile: modalități rapide și simple de a configura și de a opera un afișaj sau ca un simplu monitor secundar pentru un laptop. Călătoriile sunt la ordinea zilei aici, fie că sunt în orașul tău sau în întreaga țară sau în străinătate.

Deci, de ce ar trebui să folosiți unul cu un desktop PC? Un tip de calculator care se numește după cât de mult stă nemișcat. Deși un monitor portabil nu este conceput pentru computerele de birou, acesta oferă totuși câteva avantaje cheie față de monitoarele tradiționale, care merită luate în considerare.

Portabilitatea este mereu utilă

Echipamentele informatice, în special cele de vârf, tind să fie grele. Nu este o mare problemă pentru majoritatea utilizatorilor de desktopuri, dar dacă trebuie să ajustați ceva rapid, să mutați obiecte pentru a ajunge la un cablu sau pur și simplu doriți să schimbați în mod regulat aspectul configurației dvs., acest lucru poate deveni rapid enervant. Majoritatea monitoarelor de birou au suporturi foarte reglabile, astfel încât să le puteți ajusta perfect înălțimea și unghiul după bunul plac, dar nu pot oferi acest lucru pentru locația dumneavoastră. În acest caz, un monitor portabil poate fi foarte util.

Cu greutăți mai mici și fără cabluri de alimentare, le puteți muta cu ușurință în jurul biroului dvs. oriunde aveți nevoie de ele în acel moment. Acesta facilitează partajarea ecranului cu o altă persoană și vă permite să schimbați oricând configurația. Și dacă a trebuit vreodată să vă mutați configurația desktop-ului prin casă sau chiar prin cameră, știți cât de util va fi să aveți un ecran mai ușor decat un monitor PC. Monitoarele portabile cântăresc, în general, doar un kilogram, ceea ce le face ușor de mutat, indiferent de distanță.

Majoritatea monitoarelor portabile au, de asemenea, porturi suplimentare pe șasiu, astfel încât aceste ecrane pot acționa ca hub-uri de porturi improvizate, dacă aveți nevoie.

O configurație de birou modulară

A avea două monitoare pare a fi o cerință universală pentru oricine lucrează la calculator în zilele noastre. Câștigurile în materie de productivitate sunt prea mari pentru a face reduceri, dar odată ce începeți să vă gândiți la configurații cu trei sau chiar patru monitoare, lucrurile devin mai specifice. Majoritatea oamenilor nu au nevoie de atât de mult spațiu pe ecran și, mai important, nu au nevoie ca acesta să consume mult spațiu 24 de ore din 24, 7 zile din 7, așa că monitoarele portabile oferă o alternativă atractivă.

Deoarece majoritatea sunt subțiri și ușor de depozitat, puteți scoate câte ecrane aveți nevoie și apoi le puteți pune deoparte la sfârșitul zilei. Nu este nevoie de suporturi uriașe pentru mai multe monitoare, cu o mulțime de cabluri peste tot, ca în cazul unui monitor PC. Achiziționați câteva monitoare portabile de rezervă care pot fi conectate la desktop pentru alimentare și extindeți rapid configurația pentru a avea oricâte ecrane doriți.

O alternativă bună la monitoarele obișnuite

Un monitor portabil nu vă va revoluționa configurația desktopului, dar vă poate oferi mai multă mobilitate și flexibilitate decât un monitor PC, de care poate nu ați crezut că aveți nevoie. Acestea sunt modalități simple și ușoare de a vă extinde configurația care, deși nu pot oferi imagini de cea mai înaltă calitate posibilă, pot oferi beneficii unice cu care un monitor PC are probleme. Cele mai multe monitoare de calculator sunt în mare parte același produs cu specificații diferite, ceea ce este bine, dar faptul de a avea opțiuni suplimentare ca aceasta este excelent pentru a vă oferi mai multe opțiuni pentru modul în care lucrați.

Există multe monitoare portabile pentru diferite prețuri și cazuri de utilizare, de la ecrane mai mari până la cele axate pe jocuri. Găsirea celui care se potrivește bugetului și nevoilor dvs. poate fi dificilă, mai ales că piața nu este la fel de mare ca cea a monitoarelor de birou, dar există totuși o mulțime de opțiuni excelente.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri