Compania poloneză de jocuri video PlayWay a anunțat o dată de lansare pentru ceea ce spune că este primul joc din lume care le permite jucătorilor să simuleze viața lui Iisus Hristos, inclusiv săvârșirea de miracole și lupta cu Satana.

Prologul – care este un joc de sine stătător și servește drept introducere în versiunea completă a jocului, ”I Am Jesus Christ” – va fi disponibil începând cu 1 decembrie, scrie publicația Notes.

Versiunea completă – care urmează să fie publicată în al doilea trimestru al anului viitor – le va permite jucătorilor să calce pe urmele lui Isus „de la naștere până la înviere”, recreând evenimente cheie din viața lui, cum ar fi Cina cea de Taină.

Jucătorii vor putea să facă minuni și să îndeplinească misiuni, inclusiv o luptă cu Satana în deșert. Pe parcurs, jucătorii descoperă povestea lui Isus din perspectiva lui și vor putea să-i vindece pe cei bolnavi, să-i ajute pe cei nevoiași și să interacționeze cu peste 60 de personaje, inclusiv cu ucenicii lui Hristos.

„I Am Jesus Christ este inspirat de Noul Testament și speră să răspândească Evanghelia în mod unic și captivant”, au scris creatorii jocului într-un anunț pe platforma de jocuri Steam. Jocul a fost dezvoltat timp de trei ani și a implicat aproximativ 15 persoane.

Creatorul principal al jocului, Maksym Vysochanskiy – fondatorul SimulaMaker, unul dintre studiourile de jocuri din rețeaua PlayWay – a declarat că și-a dorit să vadă viața lui Isus Hristos animată încă de când era tânăr.

„Această idee mi-a venit când eram adolescent și am văzut primele filme de desene animate pe calculator precum Shrek și Toy Story”, spune el. „În acel moment, m-am gândit: „Hei! ar fi grozav să faci un astfel de film de desene animate despre Isus Hristos”.

De-a lungul anilor, acea idee s-a dezvoltat într-un pitch pentru I Am Jesus Christ, pe care l-a prezentat la PlayWay. „La început, mulți au crezut că încercăm să facem un joc de glumă, nu unul serios”, spune Vysochanskiy. „[Dar] tratăm acest joc ca pe o piesă de artă.”

„Am văzut multe filme despre Isus Hristos în ultimii 100 de ani”, adaugă el. „Acum, credem că acest joc poate fi următorul pas în evoluția învățării despre Isus Hristos și despre vizitarea acelor locuri istorice.”

În procesul de pregătire a jocului, Vysochanskiy a citit Biblia de cinci ori și a mers în locuri istorice din Israel care sunt importante pentru creștinism.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri