Compania de tehnologie Apple lansează în propriul portofel digital o opțiune de plată în rate, intrând astfel în hora companiilor care au îmbrățișat conceptul „buy now, pay later”.

Noua opțiune, denumită Apple Pay Later, le permite utilizatorilor să împartă plățile pentru achizițonarea produselor în 4 rate, întinse pe o perioadă de 6 săptămâni. Prima rată va trebui să fie plătită în momentul achiziției. De asemenea, utilizatorii pot aplica pentru un credit, între 50 de dolari și 1.000 de dolari, fără dobândă, pentru a face achiziții online în cadrul aplicației.

Pentru început, instrumentele de plată vor fi disponibile pentru anumiți utilizatori din Statele Unite ale Americii, urmând a fi ulterior extinsă disponibilitatea pentru toți utilizatorii, conform CNN.com.

Conceptul „buy now, pay later” se bucură de o popularitate crescută și în România, fiind integrată de comercianți din mai multe industrii. La nivel internațional, o serie de economiști avertizează că astfel de servicii i-ar putea face pe consumatori să se îndatoreze mai mult.

Sursa foto: Gabo_Arts / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri