Electronic Arts, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de jocuri video din lume, pune capăt unei ere ce s-a întins pe 30 de ani, renunțând la „FIFA”, brandul care a dat numele celebrei serii de jocuri, după ce nu și mai prelungit acordul de licențiere cu Federația Internațional a Asociațiilor de Fotbal (FIFA).

EA a anunțat că va oferi în luna iulie mai multe detalii pentru fanii jocului său de fotbal și în ce direcție va merge, dar a menționat deja câteva nume de federații și ligi naționale care se vor regăsi și în viitor în lista competițiilor și echipelor incluse în titlurile viitoare ale jocului.

Compania nord-americană redenumește seria îndrăgită de sute de milioane de gameri din „FIFA” în „EA Sports FC” sau mai pe scurt „FC”, potrivit anunțului publicat pe site-ul său oficial.

„În zilele următoare, brandul EA Sports FC își va face apariția în mai mult de 100 de maciuri de fotbal în unele dintre cele mai importante ligi din întreaga lume. Fanii fotbalului vor vedea noua identitate pentru prima oară în «sălbăticie» prin intermediu partenerilor EA Sports, cum ar fi Premier League, La Liga, Bundesliga, Seria A, Ligue 1, WSL, NWSL, CONMEBOL și alții.

Voci din întreaga lume se alătură EA Sports pentru startul acestei noi ere pentru jocul nostru, cu sute de ligi, echipe, branduri și sportivi răspândind prin intermediul propriilor platforme logo-ul EA Sports FC”, se arată în anunțul oficial al Electronic Arts.

Noul logo al jocului, în era FC - sursa Electronic Arts

Ce se întâmplă cu Champhions League?

Există, însă, mai multe semne de întrebare, deoarece multe competiții și multe asociații sau federații sunt afiliate FIFA, forul de conducere a fotbalului la nivel global, iar unele ligi, competiții și echipe ar putea lipsi în viitor din jocul celor de la Electronic Arts.

Electronic Arts nu și-a mai prelungit înțelegerea privind licențierea cu FIFA, așa că nu știm care vor fi implicațiile. Faptul că în lista de parteneri nu a apărut încă și UEFA, ridică temeri legate de licențierea unor competiții uriașe pentru sportul rege, cum ar fi Champions League, Europa League sau Campionatul European de Fotbal.

Nu știm nici care va fi viitorul campionatului național de fotbal din România, Superliga fiind oricum o competiție care intrase de foarte puțini ani în lista oficială de campionate a jocului de la Electronic Arts.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri