O firmă de securitate cibernetică acuză o populară aplicație de Android, cu zeci de mii de descărcări din Google Play, că a încceput să își spioneze utilizatorii, furându-le înregistrările și alte documente.

ESET precizează că, conform analizelor pe care le-au derulat, aplicația de Android „iRecorder - Screen Recorder” a introdus o secvență de cod malițios în cadrul unui update realizat la un an de la listarea pe Google Pay.

Codul, conform ESET, i-ar fi permis aplicației să înregistreze pe ascuns folosindu-se de microfonul smartphone-ului, dar și să extragă documente și fișiere media din acesta, conform Techcrunch.com

Aplicația nu mai este listată în acest moment în Google Play, însă e posibil ca utilizatorii, care au descărcat-o deja înainte de delistarea ei, să o aibă în continuare în telefon. Analiștii menționează că virusul descoperit nu era prezent la momentul lansării aplicației, în 2021, ci introdus pe parcurs, nefiind clar dacă de dezvoltatorul aplicației sau de altcineva.

Nu este prima dată când o astfel de aplicație rău intenționată își croiește drumul în magazinele populare destinate utilizatorilor de smartphone-urilor. Anul trecut, Google a menționat că a prevenit ca peste 1,4 milioane de aplicații care atentau la intimitatea utilizatorilor au fost blocate în drumul lor spre listarea pe Google Play.

Sursa foto: Bk87 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri