China a ordonat oficialilor din cadrul agenţiilor Guvernului central să nu mai utilizeze la lucru telefoane iPhone precum şi dispozitive ale altor producători străini şi, de asemenea, le-a interzis să mai aducă astfel de dispozitive la birou, a informat miercuri The Wall Street Journal, care citează surse din apropierea acestui dosar.

Angajaţii de la "unele" agenţii guvernamentale au primit instrucţiuni, via grupuri de chat precum şi la şedinţe, să înceteze să mai aducă la birou astfel de dispozitive, însă deocamdată nu este clar care este amploarea acestor interdicţii, susţine WSJ, conform Agerpres.ro.

În ultimii ani, autorităţile chineze au devenit mai preocupate de aspectele ce ţin de securitatea datelor şi au adoptat noi legi şi cerinţe regulatorii pentru companii. În luna mai a acestui an, autorităţile de la Beijing au îndemnat marile companii de stat să joace un rol important în campania de a atinge auto-suficienţa în tehnologie, majorând astfel miza în cursa tehnologică cu SUA.

Tensiunile dintre primele două economii ale lumii sunt la un nivel ridicat pe măsură ce Washingtonul şi aliaţii săi încearcă să blocheze accesul Chinei la echipamentele vitale care sunt necesare pentru ca industria chineză a cipurilor să rămână competitivă, iar Beijingul restricţionează livrările din partea unor mari companii americane precum producătorul de avioane Boeing şi producătorul de cipuri Micron Technology.

Telefoanele Apple sunt foarte populare în China, care este cea mai mare piaţă internaţională pentru grupul american, în pofida resentimentelor faţă de eforturile Washingtonului de a limita avansul Chinei în domeniul tehnologiei. Telefoanele iPhone se numără printre cele mai vândute telefoane din China şi sunt ceva obişnuit atât în sectorul guvernamental cât şi în cel privat.

Sursa foto: testing / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri