21 Octombrie 2008

eBay, primul pas pe piata din Romania



Cel mai mare site de licitatii online, eBay, face primul pas pe piata romaneasca, prin intermediul site-ul ui auto mobile.de, disponibil si in limba romana, la adresa www.mobile.ro.

Mobile.ro este un site specializat in domeniul vanzarii-cumpararii de automobile noi si rulate. Originile site-ului mobile.ro se gasesc in Germania, compania-mama fiind mobile.international GmbH, o piata de vehicule online fondata in 1995 si situata in Berlin.

Compania americana eBay a cumparat in 2004 site-ul mobile.de pentru suma de 152 milioane de dolari.

Potrivit site-ului mobile.ro, utilizatorii pot gasi aici anunturi despre masini noi si second-hand, precum si motociclete, camioane, rulote, vehicule comerciale si agricole. Serviciile companiei sunt destinate deopotriva distribuitorilor de masini profesionisti si clientilor privati.

In Romania, principalul portal de licitatii este Okazii.ro, detinut de compania Netbridge Investments.

“Pe Okazii.ro au loc 95% dintre licitatii online din Romania. Okazii.ro se concentreaza in continuare pe lansarea de noi facilitati si pe imbunatatirea tranzactiilor online din Romania. Drept dovada, cel mai recent eveniment-relansarea site-ului din 16 septembrie-nu face altceva decat sa ne consolideze pozitia de lider pe aceasta piata si sa confirme orientarea noastra catre utilizatori”, a declarat, pentru Wall-Street, Cristian Darie, director proiect Okazii.ro.

Lansarea mobile.ro reprezinta, in opinia reprezentantului Okazii.ro, un pas important pentru evolutia comertului online in Romania.

“Comertul electronic din Romania este momentan in plina dezvoltare. Aparitia pe piata a unui competitor real duce, in mod firesc, la necesitatea de performanta si la dezvoltarea acestui domeniu. Comertul electronic din Romania va avea de castigat dintr-o competitie reala pe piata”, spune Cristian Darie.

Atat pe eBay, cat si pe Okazii.ro se poate cumpara, practic, orice, de la articole de anticariat si obiecte de colectie, la haine, arme de vanatoare si dvd-uri.

eBay.com este cel mai important site de licitatii si vanzari online de bunuri si servicii. Acesta a fost inaugurat in San Jose, California, in septembrie 1995, de programatorul Pierre Omidyar, ca un site pentru licitatii in cadrul unui proiect-tribut pentru cei afectati de virusul Ebola. Primul obiect vandut a fost un laser stricat, in valoare de 14,83 dolari.

Cititi alte articole relevante despre istoria gigantului eBay:

Imigrantul francez care a revolutionat IT-ul american

eBay da afara 10% dintre angajati din cauza vanzarilor scazute

Un roman condamnat la inchisoare pentru ca a amenintat sefii gigantului eBay

Meg Whitman, regina online din Sillicon Valley



Citeste si