30 Aprilie 2010

AOL vinde serviciul ICQ rusilor de la DST



Compania de Internet AOL isi vinde serviciul de mesagerie instanta ICQ catre Digital Sky Tehnologie (DST), compania rusa de Internet cunoscuta pentru investitiile facute in Facebook, pentru aproximativ 187,5 milioane dolari, scrie Financial Times.

Decizia vine dupa ce AOL a raportat un declin al profitului de 58% in primul trimestru si de 23% a veniturilor anuale. Vanzarea acestei divizii face parte din strategia AOL de a vinde operatiunile neprofitabile pentru a-si consolida pozitia in industria online.

Veniturile din publicitatea online de tip display, care au scazut cu 13% in primul trimestru, nu vor avea o crestere pozitiva pana la inceputul anului viitor.

AOL, care in luna decembrie s-a separat de Time Warner, vrea sa vanda si activele retelei sociale Bebo pe care a cumparat-o cu aproximativ un miliard dolari in 2008. O decizie de vanzare sau de inchidere a site-ului va fi facuta luna viitoare. AOL a raportat in primul trimestrul un profit net de 34,7 milioane dolari, in scadere de la 82,7 milioane dolari, cat era cu un an in urma.



Citeste si