25 Octombrie 2010

Americanii de la Wind River vor mai angaja 200 de oameni in 2011



Wind River va angaja anul viitor intre 50 si 200 de persoane in laboratorul de software din Galati, pentru extinderea afacerilor, a declarat presedintele companiei americane, Ken Klein.

"Continuam sa investim pentru ca vrem sa ne dezvoltam, dar nu avem in planul strategic, deocamdata, preluarea altei companii", a spus Klein, citat de Mediafax.

Wind River a preluat integral, in 2007, dezvoltatorul de software Comsys, din Galati, printr-o tranzactie de 1,4 milioane de dolari, iar compania a fost achizitionata, la randul sau, de producatorul american de microcipuri Intel in 2009.

Klein a spus ca extinderea activitatii din Romania se va limita, deocamdata, la orasul Galati.

"Galatiul a fost o alegere strategica, iar acum avem 130 de angajati, dublu fata de 2007. In Romania imbunatatirea infrastucturii ar fi foarte bine venita, iar construirea de autostrazi si trenuri rapide este recomandata", a mai spus el.

Compania Wind River a fost infiintata in 1981 si este unul dintre principalii competitori de pe piata aplicatiilor incorporate in echipamente (embedded) si printre principalii clienti se numara BMW, Boeing si Siemens VDO.



Citeste si