24 Mai 2011

Iata cladirea in care locuieste fostul sef FMI



Fostul director al Fondului Monetar International (FMI) Dominique Strauss-Kahn, acuzat de infractiuni de natura sexuala, a ajuns la finele saptamanii trecute in cladirea din Manhattan in care va locui temporar sub supraveghere constanta, dupa ce a parasit inchisoarea Rikers Island, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Sosirea fostului ministru francez de Finante in aceasta cladire situata la sud de Broadway, in apropiere de Ground Zero, zona in care se inaltau inainte de 11 septembrie turnurile gemene, a fost confirmata de politie pentru AFP.

"Este aici", a declarat un ofiter de politie sub acoperirea anonimatului, in timp ce colegii sai inaltau baricade metalice pentru a mentine jurnalistii la distanta.

"Nu imi place acest lucru (ca el este aici). Mi se pare inspaimantator", a declarat o femeie, Gemma Harding, in fata resedintei lui Strauss-Kahn.
Dominique Strauss-Kahn a iesit din inchisoare dupa ce un judecator newyorkez a aprobat toate documentele care fixeaza conditiile ce insotesc eliberarea sa.

Mai multe adrese au fost indicate succesiv pentru cladirea in care va locui temporar fostul director al Fondului Monetar International, acuzat de infractiuni de natura sexuala impotriva unei cameriste.

Strauss-Kahn urma sa se instaleze intr-un apartament pe strada 65 din Manhattan, dar locul a fost schimbat din cauza "invaziei" jurnalistilor, care deranjau vecinii, a declarat vineri avocatul acestuia, William Taylor.

Barbatul in varsta de 62 de ani va ramane "cateva zile", potrivit judecatorului Michael Obus de la Curtea Suprema din New York, in aceasta resedinta din apropiere de Ground Zero, apartinand, potrivit presei locale, companiei Stroz Friedberg care asigura supravegherea sa la domiciliu.

A inceput lupta pentru sefia FMI. Cine va prelua conducerea Fondului?



Citeste si