2 Iunie 2011

Chinezii ataca piata PC-urilor din Germania: Lenovo vrea sa cumpere Medion



Lenovo, al patrulea jucator pe piata PC-urilor, va lansa o oferta de preluare in valoare de peste 800 milioane de dolari pentru distribuitorul german de electronice Medion, prima achizitie a unei companii germane de catre un investitor chinez, transmite Mediafax.

Lenovo a fost implicat in mai multe tranzactii cu nume sonore din industria computerelor, precum preluarea diviziei de PC-uri a IBM si infiintarea unui joint venture cu grupul japonez NEC.

Astfel, Lenovo Group va cumpara 36,66% din actiunile distribuitorului german de electronice de consum Medion la un pret de 13 euro pe actiune, intr-o tranzactie de 231 milioane euro, a anuntat miercuri compania. Ulterior, grupul chinez va lansa o ofera de preluare integrala a companiei printr-o tranzactie evaluata la 830 milioane euro, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata discutiilor.

In urma finalizarii achizitiei, Lenovo estimeaza ca isi va majora cota de piata pe piata PC-urilor in Europa de Vest la circa 7%, a declarat directorul general al companiei, Yang Yuanqing, adaugand ca grupul este dispus sa ia in calcul noi achizitii pentru consolidarea afacerilor.



Citeste si