7 Iunie 2011

Tranzactie pe piata de cercetare: Ipsos ar putea prelua Synovate



Conducerea grupului de advertising si marketing Aegis, cu sediul in Marea Britanie, a confirmat recent ca se afla in discutii cu francezii de la Ipsos catre care si-ar putea vinde compania de cercetare de piata Synovate, prezenta si pe piata romaneasca.

Synovate este evaluata la o valoare de 500 de milioane de lire sterline (562,4 milioane de euro), potrivit The Wall Street Journal.

In luna martie, Aegis a anuntat ca profitul operational al Synovate a crescut cu 23,6% in 2010, pana la 45,6 milioane de lire sterline, dupa o majorare a vanzarilor cu 6,7%. Printre clientii sai de anul trecut s-au numarat giganti din industria produselor de larg consum precum Unilever, Coca-Cola, dar si din sectorul bancar – HSBC Holdings.

Synovate are peste 6.000 de angajati in 62 de tari, printre care si Romania. Compania a intrat pe piata locala in 1993, iar in prezent deruleaza cercetari in sectoarele FMCG (al produselor de larg consum), financiar, auto, telecom, sanatate (farmaceutice).

Pe plan local, numarul de angajati cu norma intreaga este de 42. La acestia, se adauga un numar de 250 de intervievatori cu jumatate de norma, potrivit site-ului Synovate.



Citeste si