21 Iulie 2011

Seful Praktiker a demisionat. Actiunile companiei au crescut cu 9%



Directorul general al retailerului german de bricolaj Praktiker, Wolfgang Werner, a demisionat, iar actiunile grupulu au crescut cu 9% in urma anuntului, dupa ce au pierdut 65% din valoare de la inceputul anului, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Werner va continua sa indeplineasca atributiile de director general pana la gasirea unui succesor, potrivit unui comunicat at Praktiker.

Grupul a avertizat, in iulie, asupra profitului pentru anul in curs, din cauza rezultatelor slabe din Germania si Grecia. O strategie de a creste profitul prin oprirea campaniilor nepopulare de discount a condus la un numar maimic de cumparatori, noteaza Reuters.

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut in primul trimestru cu 29,5%, la 25,8 milioane de euro, retailerul invocand conditii macroeconomice dificile. La sfarsitul primului trimestru, Praktiker avea 27 de magazine in Romania.

La nivel de grup, vanzarile au scazut in primul trimestru cu 10,9%, la 666,4 milioane euro, iar pierderile inainte de dobanzi, taxe si amortizare au avansat cu 37,3%, la 71,6 milioane euro.



Citeste si