3 August 2011

Profitul Pfizer a urcat cu 5,5% in T2



Profitul Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic la nivel mondial, a crescut cu 5,5% in trimestrul al doilea, la 2,6 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii costurilor legate de achizitii si a impactului pozitiv al unui nivel mai scazut al taxelor, potrivit Wall Street Journal.

Pfizer a continuat sa se pregateasca pentru expirarea, in noiembrie, a patentului asupra celui mai bine vandut medicament al grupului, Lipitor. Grupul vrea sa-si intareasca portofoliul de medicamente prin colaborari, acorduri de licentiere si achizitii mici, odata cu reducerea costurilor proprii pentru cercetare si dezvoltare, scrie Mediafax.

Producatorul de medicamente s-a dezvoltat si diversificat prin megafuziuni, precum achizitia in 2009 a companiei Wyeth pentru 69 miliarde de dolari, insa recent a decis sa se concentreze pe operatiunile de baza. Grupul intentioneaza sa renunte la o serie de active si a vandut deja compania Capsugel firmei de investitii Kohlberg Kravis Roberts pentru 2,4 miliarde de dolari.

Rezultatele din trimestrul al doilea au fost conforme cu asteptarile Pfizer, a declarat Ian Read, presedinte si director general.

"Chiar daca rezultatele au fost afectate de pierderea exclusivitatii la mai multe produse cheie pe anumite piete importante, sunt multumit ca multe din produsele noastre de baza, in principal Lyrica, Enbrel si franciza Prevnar/Prevenar, au continuat evolutia buna, iar afacerile noastre raman solide", a spus el.

Veniturile au scazut cu 1%, la 17 miliarde de dolari, in pofida achizitiei companiei King Pharmaceuticals in martie, care a contribuit cu doua puncte procentuale la evolutia vanzarilor.



Citeste si