11 August 2011

"Razboiul" de la Londra continua. Cum se apara protestatarii



Capitala Marii Britanii clocoteste iar protestele sunt inca departe de a se incheia. Sute de locuitori din Londra s-au organizat in grupuri, formandu-si strategii de autoaparare, iar guvernele din mai multe tari isi sfatuiesc cetatenii sa fie atenti daca ajung in capitala britanica, scrie 9AM.ro.

• Noaptea a fost calma la Londra, impanzita de politie, dar tensiunea se simtea in continuare.

Sute de locuitori din Londra s-au organizat in noaptea de marti spre miercuri in grupuri de autoaparare, pe strazile din capitala britanica, afectata de patru zile de violente, relateaza AFP.

• La Southall, in vestul Londrei, sute de adepti ai religiei Sikh, dintre care unii purtau costume traditionale, s-au adunat marti seara in fata templului lor, dupa zvonuri potrivit carora acesta ar putea deveni tinta violentelor.

Ei au organizat patrule pe motociclete si supravegheau gara locala pentru a observa eventuala sosire a unor persoane care vor sa declanseze violente.

• La Enfield, arondisment din nordul Londrei puternic afectat de tulburarile din noptile precedente, circa 200 de locuitori patrulau prin cartier pentru a supraveghea strazile.

Citeste mai mult despre situatia de la Londra pe 9AM.ro.

Sursa foto: 9AM.ro



Citeste si