22 August 2011

UBS si Credit Suisse neaga accesarea de fonduri de la Fed



UBS si Credit Suisse, cele mai mari banci din Elvetia, au negat informatiile aparute pe pietele financiare potrivit carora ar fi accesat o facilitate de finantare de la Rezerva Federala a SUA (Fed), potrivit cotidianului britanic Financial Times, citat de Mediafax.

Actiunile celor doua banci au scazut vineri, in ton cu restul cotatiilor din sectorul financiar european. Pretul actiunilor UBS a pierdut 3,2%, iar Credit Suisse 2%. Evolutia acestora a fost, insa, mai buna decat a celor mai multe institutii de credit mari din Europa.

Pietele financiare au speculat ca o banca din Elvetia a accesat lichiditati de la Fed, printr-o tranzactie realizata prin intermediul Bancii Nationale a Elvetiei.

UBS si Credit Suisse au negat, prin intermediul unor comunicate, accesarea de fonduri de la Fed.

Actiunile altor mari banci europene se aflau in scadere puternica la 12:00 GMT, din cauza temerilor privind stabilitatea sectorului financiar european. HSBC a pierdut 5,7%, Lloyds 5,27%, in timp ce, in Franta, Societe Generale a coborat cu 2,3%, iar BNP cu 3,55%.

Pe piata din Spania, Santander sui BBVA au scazut cu 2,7%, respectiv 1,84%, iar in Italia principalele banci, Intesa Sanpaolo si UniCredit, au inregistrat declinuri de 4% si 3,77%. Bancile germane Deutsche Bank si Commerzbank au pierdut 4%, respectiv 2,64%.



Citeste si