6 Octombrie 2011

Fed, pregatita sa ia noi masuri pentru sustinerea redresarii economice a SUA



Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite este pregatita sa ia noi masuri pentru sustinerea redresarii economice, trasa in jos de problemele de pe piata muncii si stresul financiar din Europa, a declarat marti presedintele institutiei, Ben Bernanke, transmite Reuters.

"Conducerea bancii centrale va continua sa monitorizeze indeaproape evolutiile si este pregatita sa ia noi masuri pentru promovarea redresarii economice, concomitent cu mentinerea stabilitatii preturilor", a afirmat Bernanke, citat de Mediafax.

Avand in vedere ritmul lent de creare a locurilor de munca si increderea scazuta a americanilor in economie, Bernanke a cerut congresmenilor sa nu reduca prea rapid cheltuielile, in viitorul apropiat, chiar daca acestia fac eforturi sa limiteze deficitul bugetar pe termen lung.

Seful Fed a aratat ca restrangerea cheltuielilor poate fi o frana puternica pentru economia americana, cea mai mare din lume, care a avansat in primul semestru cu sub 1%, in termeni anuali.

"Un obiectiv important este sa evitam masurile fiscale care pot impiedica refacerea economiei", a spus Bernanke.

El a afirmat ca tensiunile financiare din Europa reprezinta in continuare riscuri pentru dezvoltarea economica din SUA si au avut deja un impact asupra perceptiei populatiei si companiilor americane.



Citeste si