20 Octombrie 2011

Reduceri la insule: Bulgaria vinde cu un discount de 15% o insula pe Dunare



Criza economica a dus la scaderea cu 15% a pretului unei insule bulgaresti pe Dunare scoase la vanzare, dar si a preturilor insulelor grecesti, potrivit brokerilor imobiliari din Bulgaria, transmite Novinite, scrie Mediafax.

Insula de pe Dunare este situata la 50 de metri de tarmul bulgaresc al Dunarii, intre orasul Vidin si satul Simeonovo.

Anumite loturi de teren de pe insula, pretabila pentru turism sau case de vacanta, au fost deja vandute unor cetateni polonezi si britanici, a declarat Polina Stoikova, director la agentia imobiliara Bulgarian Properties.

Ea a precizat ca terenurile au fost pana acum cumparate ca investitii, in vederea vanzarii dupa cresterea preturilor.

In privinta Greciei, escaladarea crizei datoriilor si scaderea preturilor imobiliare au reaprins in ultima luna interesul unor cumparatori bogati pentru insulele elene.

In Grecia a avut loc o scadere de numai 10%-15% a preturilor, intrucat vanzatorii locali isi permit sa astepte si nu vor sa ofere discount-uri dramatice, a explicat Stoikova.

Ea a aratat ca achizitia unei insule elene il face pe cumparator proprietarul unui teren pe aceasta, iar restul teritoriului ramane in proprietatea statului.

Cumparatorul poate insa sa foloseasca intreg teritoriul insulei pentru petrecerea timpului liber, intrucat este extrem de improbabil ca statul sa construiasca pe aceasta.

Stoikova a precizat ca la achizitia unei insule trebuie sa se tina seama de mai multe conditii, precum infrastructura, accesabilitatea teritoriului, dar si inaltimea fata de nivelul marii, avand in vedere procesul de incalzire globala.



Citeste si