Miliardarul de origine maghiara spune ca vede diferente din ce in ce mai mari intre tarile emergente si cele dezvoltate, dar este increzator in perspectivele statelor emergente.

In ciuda numeroaselor probleme pe care le au de infruntat, precum coruptia, infrastructura subdezvoltata sau instabilitatea politica, tarile emergente sunt aproape neafectate de „capcana deflationista a datoriilor, spre care lumea dezvoltata se indreapta”, a declarat Soros in cadrul unei intalniri aniversare a International Senior Lawyers Project, un grup international de avocati ce ofera servicii legale pro bono.

Actualul sistem financiar global se afla intr-un proces „de auto-dezintegrare”, avertizeaza Soros. „Consecintele pot sa fie dezastruoase. Trebuie sa facem ce se poate pentru a intrerupe aceasta directie spre care ne indreptam”, a mai adaugat George Soros.

Citeste si:

Faimosul investitor nu s-a ferit sa sustina masurile radicale pentru oprirea crizei datoriilor din Europa, acesta declarandu-se in favoarea interventiilor Bancii Centrale Europene si chiar in favoarea eurobondurilor.

Sursa imagine: World Economic Forum / Flickr