Miliardarul George Soros crede ca sistemul bancar este un “parazit” care trage in jos revenirea economica si acuza ca instutitiile de reglementare au facut prea putin pentru a rezolva problemele care au dus la criza din 2008, scrie The Guardian.

“Sistemul bancar se comporta ca un parazit al economiei reale”, mentioneaza Soros in noua sa carte “Tragedia Uniunii Europene”.

Profitabilitatea industriei financiare a fost excesiva, pentru o perioada 35% din profitul total inregistrat de toate companiile din Marea Britanie si SUA provenea din acest sector, spune George Soros.

Cunoscutul investitor a subliniat ca problemele care au dus la criza din zona euro raman in buna parte nerezolvate.

“S-au facut foarte putine lucruri pentru a corecta expunerile speculative prea mari ale bancilor din sistemul european. Capitalul bancilor este subtire avand in vedere cifrele din bilant, iar asta le face foarte vulnerabile”.

De asemenea, problema cazurilor in care o banca este considerata "prea mare pentru a cadea” nu a fost rezolvata.

“Un pericol adevarat pentru sistemul financiar este relatia incestuoasa dintre autoritatile nationale si administrarea bancilor. Franta, in mod special, este faimoasa pentru inspectorii sai de finante, care ajung sa conduca banci importante”, afirma George Soros.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri