George Soros spera ca legalizarea marijuana sa fie extinsa in cat mai multe state din SUA, miliardarul cheltuind sume impresionante in ultimii ani pentru a reusi acest lucru, sustine washingtontimes.com.

Prin intermediul unor ONG-uri, Soros a cheltuit cel putin 80 mil. dolari incercand sa promoveze legalizarea marijuana incepand cu 1994, cand a deviat o parte din banii fundatiilor sale caritabile catre organizatii care „exploreaza” politici alternative in privinta medicamentelor.

Cheltuielile sale au fost suplimentate de catre Peter Lewis, presedintele decedat al Progressive Insurance (una dintre cele mai mari companii americane de asigurari auto), un cunoscut consumator de marijuana care a cheltuit 40 mil. dolari pentru a influenta dezbaterile locale.

George Soros obisnuieste sa faca donatii prin intermediul Drug Policy Alliance, un ONG pe care finanteaza cu aproximativ 4 mil. dolari anual.

“Campania pentru legalizarea marijuana nu este o miscare populara. O buna parte din finantarile si fraudele care se fac in cadrul acestei campanii au fost realizate de George Soros si promovate de catre celebritati”, a declarat John Walters, directorul din timpul administratiei George W. Bush al White House Office of National Drug Control Policy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri