Premierul britanic David Cameron a avertizat vineri, 2 decembrie, ca va proteja interesele Marii Britanii, in cazul modificarii tratatului Uniunii Europene in scopul salvarii euro, asa cum vor Franta si Germania, transmite Reuters, citata de Mediafax.
Cameron a afirmat, dupa o intalnire cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, ca nu este convins ca schimbarea tratatului va intari uniunea monetara la care Marea Britanie a refuzat sa participe.

Daca tratatul UE va fi redeschis la summit-ul crucial de saptamana viitoare, Cameron va avea o agenda proprie.

Liderul britanic a spus ca institutiile zonei euro, precum Banca Centrala Europeana (BCE), trebuie sa sustina moneda pentru a convinge pietele ca au capacitatea sa faca acest lucru, iar tarile membre trebuie sa devina mai competitive.

"Niciunul dintre aceste lucruri nu necesita modificarea tratatului, dar daca se va intampla acest fapt, ma voi asigura ca interesele Marii Britanii vor fi protejate si intarite", a afirmat Cameron.

In urma declaratiilor lui Cameron nu au avut loc o reactie imediata din partea biroului lui Sarkozy.

Cameron este supus presiunilor din partea euroscepticilor din Partidul Conservator, de a reduce legaturile cu UE si a se asigura ca orice miscare de pe continent spre uniunea fiscala nu lezeaza interesele centrului financiar londonez.

Sarkozy a incercat sa il convinga pe Cameron sa fie de acord cu proceduri de disciplina bugetara mai stricta pentru zona euro.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut vineri o modificare rapida dar limitata a tratatului UE, pentru eliminarea cauzelor care au dus la declansarea crizei datoriilor, ea avertizand ca europenii au in fata "un maraton" pentru recastigarea credibilitatii pierdute.

Sursa foto: www.conservatives.com.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri