AFI Europe a evaluat cladirile de spatii de birouri din cadrul AFI Park la 165 mil. euro in T3

Proiectul de spatii de birouri AFI Park din Capitala, cu o suprafata de 70.000 mp inchiriabili si un venit anual estimat la 13 milioane de euro, se apropie de un grad de ocupare de 100%, iar valoarea celor cinci cladiri ale proiectului este de 165 milioane de euro, potrivit evaluarilor efectuate la 30 septembrie 2017, se arata in cadrul unui comunicat al AFI Europe.

AFI Europe a publicat rezultatele sale financiare din Romania. Venitul operational net din activele generatoare de venit a fost de peste 37 de milioane de euro in primele noua luni ale anului, ce reprezinta o crestere de 10,4% fata de aceeasi perioada a anului 2016. Valoarea activelor generatoare de venit AFI Cotroceni, AFI Ploiesti si cele cinci cladiri de birouri ale proiectului AFI Park a crescut cu 7,5%, pana la 735 de milioane de euro, conform evaluarii.

"Contextul economic favorabil si dezvoltarea continua a sectoarelor cheie, precum cel IT&C, consolideaza Romania ca o destinatie atragatoare pentru investitiile noastre in zona imobiliara. Valoarea portofoliului nostru de active generatoare de venit in Romania a crescut cu 7,5%, pana la 735 milioane de euro si in prezent dezvoltam in paralel trei zone distincte de activitate: centrul comercial si cladirile de birouri AFI Brasov, campusul de business AFI Tech Park si complexul rezidential AFI City. Continuam sa ne mentinem interesul pentru noi oportunitati, fie ca este vorba despre centre comerciale sau proiecte de birouri", spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Dedeman, unul dintre cei mai importanti comercianti de materiale de constructii si amenajari interioare de pe piata locala, a fost aproape de a achizitiona o parte dintre cladirile de spatii de birouri din cadrul AFI Park. Initial, Dedeman semnase la inceputul lunii iunie cu israelienii de la AFI Europe un antecontract de vanzare a primelor trei cladiri pentru circa 87 milioane de euro, dar exista optiunea de achizitie si pentru celelalte doua cladiri, pentru alti 78 milioane de euro.

In august insa, companiile AFI Europe si Dedeman au convenit sa anuleze definitiv tranzactia de vanzare a cladirilor de spatii de birouri AFI Park 1-3, dupa anterior Dedeman isi exprimase intentia de a nu continua discutiile pentru achizitionarea cladirilor AFI Park 4 & 5. Acestea din urma nu faceau in fapt obiectul unui acord cu caracter obligatoriu.

Citeste si:
AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda...
AFI Europe România a...

Astfel, ambele parti au hotarat sa inceteze aceasta tranzactie si deopotriva sa nu procedeze la finalizarea intelegerii de transfer al cladirilor AFI Park 1-3, astfel ca AFI Europe va continua sa opereze toate cladirile din parcul de business ca un complex de birouri unitar. In urma discutiilor dintre cele doua parti, s-a stabilit de comun acord incetarea intelegerii.

AFI Park este un parc de business care se afla in imediata vecinatate a unui alt proiect de succes, centrul comercial AFI Cotroceni, si include cinci cladiri de birouri cu o suprafata totala inchiriabila de 70.000 mp GLA, cu un grad de ocupare de 100%.

Principalii chiriasi ai AFI Park sunt companiile Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC, Telus International sau SecureWorks.

In plus, pe segmentul de birouri, lucrarile de constructie a campusului de business AFI Tech Park din Bucuresti se afla in stadiu avansat, in acest moment urmand a fi finalizate lucrarile de structura, prima cladire urmand a fi livrata in cel de-al doilea trimestru din 2018 si va oferi spatii de birouri pe o suprafata de 20.000 mp GLA si 2.000 mp de spatii de retail (club de fitness, cantina si cafenele). Suprafata este distribuita eficient pe opt etaje si va dispune de doua parcari subterane. AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum.

Citeste si:
Telus se extinde in AFI Park si ajunge la 10.000 mp de birouri
Telus se extinde in AFI Park...

AFI Europe Romania va lansa primul proiect rezidential din Romania: AFI City, aflat in zona Bucurestii Noi. In faza 1 vor fi dezvoltate doua blocuri cu un total de 190 de apartamente, pe 16.000 mp suprafata construita.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri