Prima faza a ansamblului rezidential AFI City Bucurestii Noi, dezvoltat pe locul fostei fabrici Laromet, cuprinde 190 de apartamente dintre cele peste 1.500 cate va avea in total. Constructia primei faze a fost demarata deja, primele etaje fiind deja edificate la faza de structura. Situate pe un lot de teren de 10.000 de metri patrati din totalul de 140.000 de metri patrati cat are intregul teren pe care va fi ridicat ansamblul, primele doua cladiri, cu parter si 11 etaje fiecare, vor fi gata de locuit pana la finalul anului viitor. Care sunt urmatorii pasi in dezvoltarea ansamblului din nord-vestul Bucurestiului, care sunt preturile apartamentelor si ce facilitati ofera dezvoltatorul AFI Europe Romania, cunoscut pe plan local in special pentru centrele comerciale si cladirile de birouri pe care le-a dezvoltat?

AFI Europe Romania, dezvoltator cunoscut pe plan local in special pentru mall-ul AFI Cotroceni si cladirile de birouri AFI Park, a cumparat terenul pe care este in prezent edificata prima faza a ansamblului rezidential AFI City Bucurestii Noi, fosta fabrica Laromet, in suprafata totala de 140.000 de metri patrati, in 2007, in plin boom imobiliar.

”Am cumparat terenul, are in total 140.000 de metri patrati, in 2007, pentru 77,5 milioane de euro. Fabrica a fost relocata, este un fost sit industrial, platforma se transforma intr-un proiect modern, in acest caz rezidential, inclusiv o componenta comerciala pe Bulevardul Bucurestii Noi, langa statia de metrou Laminorului, un centru comercial de 4.000 de metri patrati, care va deservi in mod special rezidentii de aici, dar si publicul larg”, explica Tal Roma, business development manager in cadrul AFI Europe Romania.

Prima faza a ansamblului rezidential cuprinde 190 de apartamente si presupune o investitie de 16 milioane de euro, in timp ce intregul proiect va cuprinde intre 1.500 si 2.000 de apartamente si va necesita o investitie totala de 200 de milioane de euro. Termenul de finalizare pentru cele doua cladiri din prima faza, cu parter si 11 etaje si cate opt apartamente pe etaj, este finalul anului viitor, iar Tal Roma spune ca intregul ansamblu AFI City Bucurestii Noi va fi gata intr-un termen de sase-opt ani.

AFI City Bucurestii Noi

Pretul mediu al unui metru patrat util de apartament in ansamblul rezidential AFI City Bucurestii Noi este de 1.350 de euro plus TVA 5% - locuintele din proiect se incadreaza in plafonul de pret care permite aplicarea unei cote reduse de TVA de 5% - iar Tal Roma spune ca acest nivel de pret nu se va modifica in urmatorul an de zile.

Tal Roma: ”Facilitatile au devenit importante si in rezidential”

Oficialul AFI Europe Romania, Tal Roma, spune ca, la fel ca in segmentul cladirilor de birouri, clientii nu mai sunt interesati doar de constructia in sine, ci si de facilitatile pe care ansamblul rezidential le ofera locuitorilor sai.

Tal Roma, AFI Europe Romania

”In dezvoltarea de birouri, conteaza foarte mult facilitatile si ele au devenit importante si in rezidential. Clientii spun ca da, blocurile sunt foarte dragute, dar intreaba ce mai oferim in plus, ce facilitati, ce imprejurimi. Am luat aceste aspecte in considerare cand am facut conceptul si am inclus componenta comerciala, gradinita pentru copii in interiorul ansamblului – o cladire separata –, facilitati sportive, vom face in spate patru terenuri de tenis. Cladirea va fi certificata ”verde”, ceea ce ofera mai multe avantaje: in primul rand vor fi mai eficiente energetic, ceea ce se va vedea in nivelul mai scazut al intretineri si apoi ne calificam pentru programul Ipoteca Verde, care acum este in oferta Raiffeisen Bank si Alpha Bank si probabil ca vor mai urma si alte banci, ceea ce ofera clientului din start o reducere de 0,8% a dobanzii, ceea ce este mult. Pe un termen de 25 de ani, vorbim de cateva mii de euro mai putin. Toata lumea are telefoane mobile, e conectata si noi, ca dezvoltatori, ne gandim la ce sa oferim si vrem sa cream conceptul de comunitate si in ansamblul nostru rezidential. Vom face o aplicatie pentru comunitatea din ansamblu, am identificat facilitatile din zona si deja negociem cu magazine, cu diverse firme sa aduca serviciile lor locuitorilor ansamblului. Este un fel de club in care membrii au beneficii”, explica Tal Roma, business development manager in cadrul AFI Europe Romania.

Potrivit Andreei Comsa, CEO al Premier Estate Management, compania de consultanta imobiliara care vinde apartamentele din AFI City Bucurestii Noi, au fost vandute, pana acum, 60 de locuinte dincele 190 ale primei faze, iar pentru 20 de apartamente au fost semnate rezervari. Urmatoarea faza a ansamblului este constructia centrului comercial, in suprafata de 4.000 de metri patrati. Componenta comerciala va include spatii de retail, clinici, sala de sport si altele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri