Este posibil ca afirmatia acestuia sa se refere in special la Commerzbank, a doua mare banca din Germania, care este subiectul unor speculatii intense privind eventuala sustinere a sa de catre stat, scrie Mediafax.

Schauble "saluta publicarea rezultatelor de catre EBA si estimeaza ca bancile vor putea respecta singure exigentele autoritatii, respectiv majorarea capitalului", a spus purtatorul de cuvant.

Datele privind necesarul de capital suplimentar al bancilor germane sunt de peste doua ori mai mari comparativ cu nivelul initial de 5,2 miliarde de euro, estimat de EBA in octombrie. Astfel, sase dintre cele 13 banci germane analizate trevuie sa isi majoreze capitalul.

Dintre acestea, Deutsche Bank are nevoie de 3,2 miliarde de euro, iar Commerzbank de 5,3 miliarde de euro.

Citeste si:

Statul german a sustinut Commerzbank in timpul crizei financiare din 2008-2009, astfel incat detine o participatie de 25% la banca.

Guvernul de la Berlin intentioneaza sa reactiveze un fond de sustinere a bancilor infiintat dupa falimentul Lehman Brothers, in 2008, pentru a da un semnal puternic ca statul va apara stabilitatea pietei financiare.

EBA a anuntat joi ca bancile europene au nevoie de capital suplimentar cumulat de 114,7 miliarde de euro, cu 8 miliarde de euro mai mult decat estimarile initiale, pentru a respecta noile prevederi introduse ca reactie la criza datoriilor suverane din zona euro.