Vicepremierul britanic Nick Clegg afirma ca refuzul premierului David Cameron de acceptare a modificarii tratatelor UE este "un lucru rau pentru Marea Britanie", care risca sa fie "izolata si marginalizata", informeaza BBC News online.
Insa Clegg atribuie aceasta situatie "intransigentei" francezilor si germanilor precum si presiunilor exercitate de conservatorii eurosceptici care il pun pe premier intr-o "postura foarte dificila", transmite Mediafax.

Surse apropiate de Clegg au afirmat ca acestuia nu i-a venit sa creada cand a aflat de situatia de summitul Uniunii Europene.

Folosirea dreptului de veto de catre Londra pentru a bloca modificarea tratatelor UE pare sa creeze tensiuni in relatia dintre conservatori si liberali-democrati. Initial, vicepremierul Nick Clegg respinsese posibilitatea unei scindari a coalitiei, insistand pe ideea de "unitate" in sustinerea solicitarilor lui Cameron pentru acordarea de "garantii modeste si rezonabile" de catre UE in scopul protejarii intereselor britanice.

Potrivit Sky News, coalitia de guvernamant de la Londra, formata din conservatori si liberal-democrati, se confrunta cu disensiuni dupa ce premierul David Cameron a refuzat modificarea tratatelor europene si participarea la noul plan de inasprire a disciplinei bugetare. Decizia premierului a fost primita cu entuziasm de conservatorii eurosceptici de la Londra, fiind considerata un prim pas spre indepartarea de Uniunea Europeana la nivel decizional sau chiar spre retragerea din Blocul comunitar.

Deputatul Chris Davies l-a acuzat pe David Cameron de "tradarea Marii Britanii", iar lordul Oakeshott a vorbit despre "o zi neagra pentru Marea Britanie si Europa".

David Cameron a insistat ca decizia lui a fost luata pe baza unei "pozitii comune" stabilita de conservatori si liberali-democrati.

Marea Britanie a respins propunerea Germaniei si Frantei de modificare a tratatelor UE pentru depasirea crizei din zona euro, fortandu-i pe liderii europeni sa propuna un acord interguvernamental pentru inasprirea disciplinei bugetare, un plan sustinut de 23 de state UE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri