"Lucram sa ne asiguram ca acest secenariu nu devine realitate. Colaboram cu Banca Centrala Europena la scenariul unui euro solid", a spus Weidmann.

Seful Bundesbank va participa miercuri la o ceremonie organizata la Ministerul de Finante de la Berlin pentru celebrarea a zece ani de la introducerea euro in ianuarie 2002.

"Nu exista un plan B, nu exista o tiparnita in subsolul Bundesbank", a glumit Weidmann, pentru care "singurele marci germane existente sunt cele expuse la Muzeul Monedelor si cele pe care lumea continua sa le aduca la banca centrala pentru a le schimba in euro".

Citeste si:

Weidmann a respins, din nou, apelurile economistilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa intervina prin achizitii masive de obligatiuni pentru a sustine costurile de imprumut ale statelor cu probleme din zona euro.

"Trebuie sa abordam cauzele problemei, in loc sa cautam solutia nucleara", a declarat Weidmann, glumind pe seama termenului "bazooka", folosit recent de unii politicieni si economisti pentru a descrie o eventuala interventie puternica a BCE.

Seful Bundesbank considera ca statele cu probleme din zona euro trebuie sustinute prin intermediul Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara si prin Mecanismul European de Stabilitate, care va intra in vigoare anul urmator.