"Daca Spania se simte depasita din punctul de vedere al finantarii, trebuie sa utilizeze instrumentele create in acest sens", a spus Weidmann intr-un interviu acordat Welt am Sonntag.

Intr-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Volker Kauder, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, isi exprima convingerea ca Spania va solicita asistenta financiara europeana pentru sistemul bancar.

La randul sau, Jean-Claude Juncker solicita o solutie urgenta pentru sistemul bancar spaniol, in contextul in care ministrii Finantelor din zona euro se vor reuni sambata dupa-amiaza pentru a discuta despre situatia Spaniei. "Va trebui sa se gaseasca rapid o solutie", a declarat Jean-Claude Juncker, seful Eurogrup, explicand ca problemele Spaniei nu se compara cu cele ale Greciei, dat fiind ca se limiteaza la sistemul bancar.

Citeste si:

Oficiali europeni au declarat pentru Reuters ca Spania ar urma sa solicite zilele acestea asistenta Uniunii Europene pentru recapitalizarea sistemului bancar. Spania ar deveni astfel a patra tara - dupa Grecia, Irlanda si Portugalia - care solicita asistenta externa de la izbucnirea crizei din Europa.

Conform expertilor de la FMI, bancile spaniole ar trebui sa suplimenteze capitalul cu 40 de miliarde de euro.