Miliardarul Paul Allen, cofondatorul Microsoft, vrea sa construiasca un nou tip de avion, care sa functioneze ca rampa de lansare pentru navete spatiale.

Printre alte personalitati care s-au implicat in proiecte asemanatoare se numara Richard Branson (Virgin Group), Jeff Bezos (Amazon) si Elon Musk (PayPal, Tesla Motors).

Compania aeronautica a lui Paul Allen, Stratolaunch Systems, are in vedere construirea celui mai mare avion din lume pentru a lansa nave spatiale in timpul unui zbor, inlocuind sistemul clasic de lansare, conform Scientific American.

Stratolaunch va construi un sistem aerian de lansare care va permite navelor spatiale un acces mai facil la orbita Terrei, cu un grad mai mare de siguranta, mai eficienta din punct de vedere al costurilor, atat pentru transporturile de marfa si echipamente cat si misiunile cu astronauti, a declarat Paul Allen.

Aceasta nu este prima incursiune a lui Paul Allen in domeniul aerospatial. El a mai lucrat cu designerul de nave spatiale, Burt Rutan, la proiectul SpaceShipOne. Compania lui Rutan se va ocupa de constructia aeronavei pentru Stratolaunch.

Burt Rutan a precizat ca lansarea din zbor a navelor va duce la o imbunatatire a performantelor rachetelor cu 5 pana la 10%, argumentand ca orice imbunatatire, cat de mica, este foarte importanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | SanoPass ajută clinicile să-și implementeze sisteme de telemedicină
Setari Cookie-uri