Creditele vizeaza afacerile mici si liber profesionistii, dar si fermieri sau persoane care isi construiesc propria casa, potrivit Mediafax.

Aproximativ 500 de sucursale bancare vor acorda imprumuturi, potrivit publicatiei oficiale a Partidului Comunist, Granma.

Cererile de imprumut vor fi evaluate in functie de scopul in care ar fi folositi banii si de posibilitatile de plata ale solicitantului. Dobanzile vor depinde de durata creditului si vor fi stabilite intr-o banda de variatie stabilita de Banca Centrala a Cubei.

Creditul minim pentru liber profesionisti va avea o valoare echivalenta cu 125 dolari americani, iar pentru fermieri cu 40 de dolari americani, scrie BBC.

Citeste si:

Cubanezii vor putea sa-si deschida conturi, sa foloseasca cecuri, carduri de debit si sa faca plati prin transfer bancar.

Reforma sectorului bancar este ultima dintr-o serie de schimbari implementate de presedintele Raul Castro pentru stimularea economiei socialiste.

Un numar mare de angajati publici au fost concediati in ultima perioada si incurajati sa-si inceapa propriile afaceri. In ultimele 18 luni, regulile care restrictioneaza afacerile private au fost relaxate, iar populatia poate acum sa cumpere si sa vanda masini si proprietati imobiliare.