Operatiunile vor fi incluse in divizia de asigurari din Europa si Asia, care se pregateste de listarea la bursa, a adaugat persoana citata, informeaza Mediafax.

Pentru a aviza ajutorul de stat de 10 miliarde euro primit in 2008 de ING, Comisia Europeana (CE) a cerut grupului sa vanda operatiunile de asigurari, evaluate la 19 miliarde euro, pana la finele anului 2013.

Situatia economica dificila si problemele de pe pietele financiare reprezinta insa un context nefavorabil unor astfel de tranzactii.

Analistii considera ca ING nu a putut atrage o oferta satisfacatoare pentru divizia de asigurari din Belgia.

Citeste si:

"Belgia este unul dintre putinele locuri unde industria asigurarilor este integrata complet cu sectorul bancar, pentru ca vand polite prin banci. Era logic sa incerce sa o vanda separat, unei banci, dar in aceste conditii orice pret este prea mic", comenteaza un analist.

ING se pregateste sa listeze operatiunile de asigurari din Statele Unite, respectiv din Europa si Asia, prin doua oferte publice initiale.

De cand a incasat ajutorul de stat, ING a vandut active de miliarde de euro, inclusiv divizia de private banking din Asia, divizia de leasing auto, banca online din SUA si operatiunile de asigurari si management al investitiilor din America Latina.