Grupul olandez de servicii financiare ING vrea sa obtina cel putin 7 miliarde de dolari pentru divizia de asigurari din Asia, de preluarea careia sunt interesate mai multe grupuri, inclusiv MetLife, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
ING vrea sa distribuie pana la jumatatea lunii aprilie partilor interesate anumite informatii financiare privind operatiunile scoase la vanzare, a aratat una dintre surse, scrie Mediafax.

Printre companiile care ar putea face oferte se numara AIA Group, Prudential Financial, KB Financial si Manulife Financial, au adaugat sursele citate.

ING trebuie sa vanda pana la finele anului viitor operatiunile de asigurari, pentru a respecta conditiile impuse de Comisia Europeana in schimbul aprobarii ajutorului de stat primit de companie in urma crizei financiare mondiale din 2008-2009.

Grupul financiar a renuntat la intentia de a combina operatiunile de asigurari din Europa si Asia intr-o singura companie, care sa deruleze ulterior o oferta publica initiala, optand pentru vanzarea separata a diviziei asiatice, mult mai atractiva decat activele europene pentru potentialii cumparatori, pe fondul deteriorarii situatiei din zona euro.

Sursele citate au adaugat ca AIA, Prudential Financial, MetLife, Manulife si KB Financial au contractat consilieri finnciari pentru a studia oferte in vederea preluarii operatiunilor vizate.

Banca Generali, o companie de servicii financiare controlata de grupul italian de asigurari Generali, si holdingul Great Eastern si-au exprimat de asemenea interesul in activele asiatice de asigurari ale ING, au spus doua dintre persoane.

Analistul Rabobank Cor Kluis estimeaza ca operatiunile de asigurari din Asia ale ING ar putea atrage un pret de vanzare de aproxiamtiv 5,8 miliarde euro (7,7 miliarde de dolari). Dupa plata datoriilor, ING ar consemna un castig in numerar de 4,2 miliarde euro.

ING a investit 5 miliarde euro in Asia, potrivit unei analize a bancii americane de investitii JPMorgan Chase, care ofera grupului olandez, impreuna cu Goldman Sachs, servicii de consiliere pentru vanzarea operatiunilor asiatice de asigurari.

Grupul olandez vrea sa vanda si divizia de administrare de active din Asia, pentru care ar putea incasa pana la un miliard de dolari, a adaugat una dintre surse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri