Exportatorii din Coreea de Sud, a patra mare economie din Asia, au rezistat bine in ultimii ani, sustinuti de deprecierea wonului, dar se confrunta cu o incetinire a cererii pentru masini, echipamente eclectronice si nave, printre cele mai importante produse ale tarii, conform Mediafax.

Samsung a depasit Apple in al treilea trimestru si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, dar afacerile de chip-uri si ecrane plate sunt afectate de scaderi puternice ale preturilor.

Presedintele Samsung Electronics, Lee Kun-hee, a cerut angajatilor mai multa deschidere si inovatie in 2012, chiar daca vanzarile pentru 2011 sunt estimate la nivelul record de aproape 134 miliarde de dolari.

"In acest an, incetinirea cresterii economice va continua, iar incertitudinile legate de mediul de afaceri se vor mentine. Viitorul Samsung depinde de afacerile noi, de noi produse si tehnologie. Trebuie sa avem o cultura corporatista mai deschisa si mai inovativa", a spus el intr-un discurs adresat angajatilor.

Hyundai Motor si compania afiliata Kia Motors, care impreuna formeaza al cincilea mare grup auto dupa vanzari la nivel mondial, se asteapta la intensificare concurentei din partea rivalilor japonezi, care isi revin dupa efectele cutremurului de anul trecut. Toyota a estimat vanzari record de 8,48 milioane de unitati pentru acest an, in crestere cu 20%.

Citeste si:

Hyundai si Kia vor sa-si creasca vanzarile cu 6% in acest an, la 7 milioane de unitati, obiectiv considerat conservator de analisti, dupa avansuri de peste 10% in ultimii ani.

Intr-o scrisoare adresata angajatilor, presedintele Hyundai Motor, Chung Mong-koo, a subliniat importanta imbunatatirii calitatii si valorii brandului pentru a sustine extinderea, in contextul unei incetiniri la nivel global pentru industria auto.

Exporturile Coreei de Sud vor creste cu 6,7% in acest an, estimeaza autoritatile, dupa un avans de 19,6% anul trecut.

foto: sxc.hu