Legislatia va fi introdusa in Parlament in aceasta primavara.

Premierul vrea ca actionarii sa decida asupra pachetelor salariale pentru conducere, comparativ cu votul consultativ pe care il pot exprima acum, dar si in privinta pachetelor financiare compensatorii acordate directorilor in cazul plecarilor inainte de incheierea contractelor.

Alte doua masuri analizate de secretarul de stat Vince Cable, care ingrijoreaza puternic companiile, au mai putine sanse de a fi adoptate.
Exista probleme la publicarea unui raport intre nivelul salarizarii conducerii si cel al restului angajatilor. O companie ca Goldman Sachs ar avea un raport bun, deoarece salariile sunt mari la foarte multe departamente, in timp ce retailerul Tesco ar sta mai rau, afirma premierul.

Citeste si:

Seful executivului de la Londra a refuzat sa sustina si ideea ca un angajat sa faca parte din fiecare comisie care stabileste salariile.

Guvernul britanic analizeaza masuri pentru a simplifica pachetele salariale si compensatorii pentru directori, astfel incat actionarii sa poata mai usor sa le analizeze si sa voteze.