Economia Italiei se va contracta in acest an cu 1,2%-1,5%, potrivit estimarilor bancii centrale din aceasta tara, care sunt mult mai pesimiste decat declinul de 0,4% anticipat de guvernul de la Roma, transmite AFP, preluat de Mediafax.
"Incertitudinile legate de perspectivele pe termen mediu ale economiei italiene au crescut extraordinar de mult si sunt legate de evolutia crizei datoriilor din zona euro", potrivit Bancii Italiei.

Institutia a inclus in buletinul sau economic doua scenarii. Primul prevede ca in 2012 si 2013 spread-ul dintre randamentul obligatiunilor italiene pe termen de zece ani si cel al obligatiunilor germane de acelasi tip, care masoara prima de risc platita de Italia pe pietele financiare, se va mentine la nivelul actual de 5 punct procentuale.

In acest caz, PIB-ul Italiei se va contracta cu 1,5% in acest an, iar cresterea economica va fi nula anul viitor.

Al doilea scenariu prevede normalizarea conditiilor din piata, datorita recastigarii increderii investitorilor in capacitatea statului italian de a-si onora obligatiile financiare si a punerii im practica a masurilor anti-criza la nivel european, ceea ce ar permite o scadere de doua puncte procentuale a dobanzilor percepute Italiei.

In acest caz, PIB-ul italian va scadea cu 1,2% in acest an, iar anul viitor va avansa cu 0,8%.

Italia are datorii de peste 1.900 de miliarde de euro, reprezentand 120% din PIB. In trimestrul al treilea al anului trecut, PIB-ul italian a scazut cu 0,2%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri