Royal Bank of Scotland (RBS) a convenit vanzarea diviziei de inchirieri de avioane catre banca japoneza Sumitomo Mitsui Financial Group, pentru 7,3 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare vanzare de active a bancii britanice de cand a fost salvata de la faliment de guvern in 2008, scrie Mediafax.

Vanzarea urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul trimestrului al treilea. Banca japoneza va avea in portofoliu o flota de 206 avioane si angajamentul de a cumpara alte 87 de aparate pana in 2015, se arata intr-un comunicat al RBS, citat de Bloomberg.

Pentru preluarea diviziei au mai depus oferte China Development Bank si Wells Fargo.

Actiunile RBS au crescut cu 27% de la inceputul acestui an, in conditiile in care a anuntat desfiintarea a circa 4.800 de locuri de munca si reducerea activelor neesentiale (non-core) cu peste 160 miliarde de lire sterline (246 miliarde dolari), la sub 100 de miliarde de lire sterline, in ultimii trei ani.

RBS, aflata in prezent in proprietatea statului britanic, a primit 45,5 miliarde de lire sterline din partea guvernului pentru a evita falimentul si intentioneaza sa continue vanzarile de active neesentiale, iar fondurile obtinute vor fi folosite la consolidarea ratei de adecvare a capitalului Tier 1.

Preluarea diviziei de inchirieri de avioane a RBS este cea mai mare achizitie efectuata de o banca japoneza in strainatate din 1999.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
PROFI preia 18 magazine ale retailerului prahovean MAYA