Profitul din ultimele trei luni ale anului s-a datorat vanzarilor de active si consolidarii capitalului, peste asteptari. In trimestrul patru din 2010, Bank of America a inregistrat pierderi de 1,24 miliarde de dolari, dupa ce a reevaluat in scadere valoarea diviziei de imprumuturi pentru locuinte.

Veniturile anuale au scazut cu 15,3%, de la 111,4 miliarde de dolari la 94,4 miliarde de dolari. In trimestrul al patrulea, veniturile au urcat cu 11%, de la 22,66 miliarde de dolari la 25,14 miliarde de dolari.

Directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, aplica o strategie de reducere a activelor, a cheltuielilor si a numarului de angajati, concomitent cu majorarea capitalului, pentru a respecta cerintele autoritatilor de reglementare de imbunatatire a protectiei fata de pierderile neasteptate.

Citeste si:

Pana in prezent, banca a vandut active de 50 de miliarde de dolari si intentioneaza sa faca economii anuale de 5 miliarde de dolari, in acest scop urmand sa fie desfiintate cel putin 30.000 de locuri de munca.

Rata de adecvare a capitalului Tier 1 a crescut la 9,86%, de la 8,65% in trimestrul al treilea.