"Suntem dispusi sa realizam programul de cooperare cu FMI si vom face totul pentru ca acesta sa functioneze", a afirmat Azarov.

O delegatie guvernamentala condusa de noul ministru de Finante Valeri Horociokovski va merge la Washington saptamana viitoare pentru "a convinge Fondul sa reia ajutorul catre Kiev", a adaugat Azarov.

Ucraina poate sa se descurce si fara FMI
Ucraina poate in principiu sa se descurce fara imprumutul de la FMI, dar prefera sa obtina reluarea ajutorului financiar datorita dobanzilor avantajoase, a explicat premierul.

Citeste si:

In iulie 2010, FMI a aprobat Ucrainei un imprumut de 15,3 miliarde de dolari pentru a o ajuta sa iasa din criza economica si pentru sustinerea reformelor, dar Fondul nu a furnizat decat doua transe, in valoare totala de 3,4 miliarde de dolari.

Acordarea unei a treia transe, care ar fi trebuit sa aiba loc in martie 2011, a fost suspendata intrucat guvernul ucrainean nu a respectat exigentele FMI, in special in ceea ce priveste majorarea pretului gazelor pentru populatie si serviciile comunitare si intarirea disciplina bugetara.