Compania elvetiana de rafinare Petroplus va intra in insolventa, dupa ce creditorii i-au cerut plata datoriilor, declansand falimentul unor obligatiuni de 1,75 miliarde de euro, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Petroplus si-a informat clientii ca a oprit livrarile rafinariei Coryton din Anglia, a declarat marti o sursa apropiata situatiei. Printre clientii Coryton se numara si grupul petrolier BP.

Compania elvetiana a fost afectata de scaderea marjelor de rafinare si de nivelul ridicat al datoriilor, determinat de finantarea operatiunilor prin obligatiuni. Petroplus s-a aflat in negocieri in ultimele saptamani cu creditorii, dupa ce acestia i-au retras finantarea in decembrie.

"Am lucrat din greu sa evitam acest deznodamant, dar nu am reusit sa ajungem la un acord cu creditorii pentru rezolvarea problemelor, avand in vedere conditiile dificile de pe piata financiara si cea de rafinare", a declarat intr-un comunicat directorul general al Petroplus, Jean-Paul Vettier.

Actiunile Petroplus au fost suspendate luni de la tranzactionare pe bursa elvetiana, la solicitarea companiei.

Conducerea Petroplus se pregateste sa ceara intrarea in insolventa in Elvetia, iar masuri similare vor fi luate in restul tarilor unde compania are operatiuni.

Petroplus detine cinci rafinarii, in Franta, Belgia, Elvetia, Marea Britanie si Germania, cu o capacitate combinata de procesare de 667.000 de barili de petrol pe zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri