Petroplus analizeaza optiuni pentru mentinerea operatiunilor sistemului de rafinare si distributie din Europa, transmite Reuters, noteaza Mediafax.

Liniile de credit sunt esentiale pentru a permite diviziilor operationale ale companiei sa-si onoreze obligatiile financiare la timp, a anuntat, intr-un comunicat, Petroplus.

Compania nu a prezentat un motiv pentru decizia creditorilor, iar reprezentanti ai Petroplus nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.
"Petroplus intentioneaza sa continue negocierile cu bancile pentru o restabilire rapida a liniilor de credit si evalueaza optiuni pentru mentinerea operatiunilor in sistemul de rafinare distributie", se arata in comunicat.

Actiunile se aflau in scadere cu 38,8% pana la 9:26 GMT (11:26 ora Romaniei), la 2,1 franci elvetieni, dupa ce au atins un minim record de 2,06 franci.

Citeste si:

"Este o problema serioasa, pentru ca in cel mai rau caz compania nu ar avea bani sa mentina operatiunile. Sfatuim investitorii sa evite actiunile Petroplus pana la restabilirea unei finantari sustenbile", a scris intr-o nota pentru investitori Andreas Escher, analist la compania Vontobel.

Petroplus are la dispozitie un imprumut angajat de 1,1 miliarde de dolari, dar se baza pe liniile de credit inghetate pentru a acoperi obligatii financiare, a spus Escher.

Compania opereaza cinci rafinarii in Europa, la Coryton - Marea Britanie, Antwerp - Belgia, Petit Couronne - Franta, Ingolstadt - Germania si Cressier - Elvetia.

foto: sxc.hu