Ministerul de Finante de la Moscova va pregati in acest an legislatia necesara pentru a taxa dobanzile platite la obligatiunile internationale, transmite Bloomberg.
Planul, criticat puternic de banci, precum VTP sau Barclays, nu se va aplica detinatorilor de obligatiuni din tarile care au un acord referitor la acest aspect cu Rusia si nu vor fi impuse eurobondurilor emise inainte de 1 ianuarie 2012, potrivit unui comunicat postat pe site-ul ministerului, relateaza Mediafax.

"Am primit asigurari din partea Ministerului de Finante ca problema bancilor va fi rezolvata in cel mai scurt timp", a declarat Bella Zlatkis, vicepresedintele Sberbank, cea mai mare banca din Rusia.

Taxa ar putea costa emitentii de eurobonduri aproximativ 1,5 miliarde de dolari anual pentru datoria internationala de circa 100 de miliarde de dolari a Rusiei, potrivit unei note de cercetare a Alfa Bank, cel mai mare creditor privat din tara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri