Compania farmaceutica Roche, cu sediul in Elvetia, prezenta si pe plan local, a inregistrat in 2011 o crestere de 2% a vanzarilor globale, pana la 42,5 miliarde de franci elvetieni (cca 35,2 mld. euro).

Divizia de farmaceutice a companiei a crescut cu 1% ca vanzari (excluzand Tamiflu - medicament contra gripei), pana la 32,79 de miliarde de franci elvetieni.

In privinta diviziei de diagnostice (aparatura de diagnostic) a Roche, vanzarile s-au ridicat in 2011 la 9,73 de miliarde de franci elvetieni, cu 6% mai mult decat in 2010.

„Ne-am atins tintele prognozate de vanzari pentru anul 2011 si am inregistrat progrese in dezvoltarea de noi entitati moleculare care, impreuna cu cele 17 studii clinice aflate in faze finale, reprezinta o baza solida pentru companie in dezvoltarea de produse inovative", a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Crestere de sub 10% pentru divizia de farmaceutice in 2012

Grupul estimeaza ca in 2012 vanzarile sale de farmaceutice vor creste cu un procent de o singura cifra (sub 10%), in moneda locala (franci elvetieni).

„Este de asteptat ca vanzarile diviziei de farmaceutice sa creasca intr-un ritm mai accelerat datorita consolidarii de produse, dar si lansarii de noi medicamente", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Cat despre divizia de diagnostice, cresterea estimata este peste media pietei.

La sfarsitul anului 2010, grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni.

Cu sediul la Basel, in Elvetia, Roche este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.

Roche a intrat pe piata locala de diagnostice in 2009, prin achizitionarea unui jucator local. Divizia de farmaceutice este prezenta in Romania inca de la inceputul anilor 2000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt cele mai mari companii farma din lume si ce venituri au