Presedintele american Barack Obama a cerut Congresului sa aprobe un plan de 5-10 miliarde de dolari pentru refinantarea creditelor ipotecare ale populatiei, ca parte a unui program mai amplu destinat sustinerii pietei imobiliare, transmite Reuters.
Obama a prezentat pentru prima oara propunerile saptamana trecuta, in discursul privind starea natiunii, iar acestea includ contributia bancilor la refinantarea creditelor populatiei prin plata unei taxe. Propunerea a fost imediat criticata de republicani.

Casa Alba a prezentat mai multe detalii miercuri, scrie Mediafax.

Aproape 11 milioane de americani se afla in situatia in care datoreaza bancilor mai mult decat valoreaza casele pe care le detin. Alte cateva milioane de americani si-au pierdut deja locuintele in favoarea bancilor.

"Adevarul este ca relansarea pietei imobiliare va dura mai mult decat ne-am asteptat. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a redresa situatia", a afirmat Obama intr-un discurs sustinut la Falls Church, Virginia.

Solutia propusa de Obama este diferita de cea a principalului contracandidat republican la presedintie, Mitt Romney, care a spus ca prescrierile imprumuturilor ipotecare trebuie lasate sa isi urmeze cursul.

Potrivit Casei Albe, programul de refinantare a creditelor ar trebui sa fie derulat de Administratia Federala pentru Locuinte. Institutia a fost grav afectata de cazurile tot mai numeroase de default al ipotecilor pe care le-a asigurat, iar rezervele sale de capital au atins anul trecut un minim record.

Este posibil ca multi republicani sa se opuna extinderii prerogativelor administratiei pentru locuinte, de teama ca pierderile vor fi suportate de contribuabili.

Propunerea lui Obama, care are nevoie de aprobarea Congresului, ar fi destinata titularilor de credite care si-au platit la zi ratele in ultimele sase luni, iar in cele sase luni precedente nu au intarziat cu mai mult de o rata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri