Profitul net al companiei De Beers, care controleaza peste o treime din productia de diamante la nivel global, a crescut cu 72% anul trecut, de la 546 milioane dolari in 2010 la 939 milioane dolari, cererea pentru diamante fiind "exceptionala", in pofida situatiei economice.

Divizia care se ocupa de comercializarea diamantelor a avut anul trecut vanzari de 6,5 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de 2010, potrivit cotidianului britanic Guardian, scrie Mediafax.

Chiar daca cererea s-a redus usor in a doua jumatate a anului, De Beers a beneficiat de combinatia dintre productia sub nivelul normal si "cresterea exceptionala a cererii de consum", pentru a raporta un profit operational in crestere cu 50%, la 1,27 miliarde de dolari.

Grupul minier Anglo American, care controleaza 45% din De Beers, a semnat in noiembrie un acord cu familia Oppenheimer, fondatoarea De Beers, pentru preluarea participatiei de 40% detinuta la companie. Statul african Botswana detine retul de 15%.

De Beers produce peste o treime din diamantele brute la nivel mondial in mine din Africa de Sud, Botswana, Namibia si Canada. Din minele controlate de dee Beers, sau operate in cooperare cu alte companii, a fost extrasa anul trecut o cantitate de 31,3 milioane de carate, in scadere fata de 33 milioane carate in 2010.

Principalul concurent la nivel mondial al De Beers este compania rusa Alrosa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contra-anotimpurile distrug agricultura. Productia va scadea
Setari Cookie-uri